top of page

חוויה רב-חושית


חלק בלתי נפרד מהתרבות המיוחדת של הגאורגים הוא המאכלים המשובחים שגאורגיה מציעה. מבין המאכלים המיוחדים תוכלו לטעום מסוגי החצ'פורי (בבסיסו, מאפה בצק במילוי גבינה ועוד קצת גבינה), המוצעים בסגנון קצת שונה בכל מחוז בגאורגיה.


הטיפ היומי: אל תאכלו יותר מ-2 חצ'פורי אג'רולי בשבוע (חַצָ'פּוּרי ממחוז אג'רה – בצק עשיר בצורת סירה בתוספת גבינה, עם ביצת עין מעל וחתיכת חמאה. ברגע שמוגש יש לערבב את תוכן החַצָ'פּוּרי) – ראו הוזהרתם :)



הן בכפרים והן בערים הגדולות, ניתן למצוא מסעדות מעולות עם מגוון המאכלים המסורתיים, אך זכרו כי אין שני לטעם ולריח המאפים שיוצאים מהתנור, בו במקום, ממאפייה פינתית בקצה רחוב.

הלחם הגאורגי, פורי, נאפה בתנור קרמי עגול, כאשר הבצק נדבק לדופנות התנור. מרגע שתתחילו לאכול אותו לא ניתן יהיה לעצור.


חינקלי – כיסוני בצק ממולאים, בדרך כלל בבשר ותבלינים. הגדולה היא לאכול את החינְקָלי בצורה מסודרת מבלי להסתבך: מפזרים פלפל שחור על החינְקָלי, מחזיקים עם היד את החינְקָלי בכובע שלו, לוקחים ביס קטן בבצק, ומתחילים מלשתות את המיץ של החינְקָלי. לאחר מכן ממשיכים לאכול את המילוי והבצק. ניתן להזמין חינְקָלי גם עם פטריות, גבינה או מילוי אחר.


ולקינוח צ'ורצ'חלה, ממתק מסורתי העשוי אגוזים המחוברים זה לזה באמצעות חוט מקשר, וטבולים בקליפות ענבים.

bottom of page