האלכוהול בגאורגיה נפוץ מאוד ואפשר למצוא כמעט אצל כל מקומי בעיקר "צ'צ'ה" - וודקה גאורגית, עם אחוזי אלכוהול גבוהים.
הצ'צ'ה הינו משקה שצבעו בהיר, והוא מיוצר מקליפות ענבים (מעין גרפה). בגאורגיה תוכלו למצוא בקלות גם בירה (בבקבוקי ענק) ויין.
ואם כבר ביין עסקינן, כיום גדלים בגאורגיה יותר מ-500 זני ענבים.
האדמה האיכותית והאקלים הייחודי הופכים את היין המיוצר באזור למשובח!
הגאורגים מאמינים שהם הפיצו את תרבות היין בעולם, ואופן הכנת היין על ידם שונה ממקומות אחרים בעולם: את היין מתסיסים ומיישנים בכדי חרס ענקיים הנקראים "קוורווי" (Qvervi) הקבורים באדמה.
לרוב, היין יהיה מקומי, מענבי האזור, ותוצרת בית. אין ספק שמרגע שתטעמו את היין המשובח, תבינו על מה הגאורגים מדברים.
בגאורגיה יש מספר מקומות המציעים סיורים במרתפי יינות, וביניהם סירנרי, תלאבי וקווארלי שבמחוז קאחתי, הנקרא גם "עמק היין", בשל ריבוי הגפנים באזור.
Comments