דולמה - זה המאכל המורכב מירקות ממלאים או בשר העטופים בעלי הגפן.
להכנת המאכל "דולמה" מעלי הענבים שוטפים, מייבשים, קולפים וחותכים את הבשר לחתיכות קטנות. קולפים את הבצל, קוצצים לחתיכות גדולות ומסובבים יחד עם הבשר דרך מטחנת בשר. מוסיפים לבשר הטחון, מלח, פלפל ירקות קצוצים דק, נענע מיובשת, אורז שטוף היטב, ומערבבים.
טבלים את עלי הענבים במים רותחים למשך 1-2 דקות, ואז עוטפים את הבשר הטחון המוכן בכל אחד מהם. מניחים היטב את הדולמה בסיר, מוסיפים מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30-40 דקות. מגישים דולמה חמה עם רוטב.
Comments