top of page

חינקלי - כרטיס ביקור של גאורגיה




לראשונה החלו להכין חינקלי באזורים ההרריים בגאורגיה, אזור פסנאורי - הוא המולדת של חינקלי. ומהר מאוד למדו על המתכון באזורים אחרים בקווקז.

למעשה, הדמיון של החינקלי לכופתאות הוא רק בהרכב הבצק והמלית.

בעצם, רק שתדעו שבישול גאורגי מצריך מיומנות אמתית, מכיוון שהחינקלי מעוצבים כמו שקית עם קפלים ובסך הכל,צריכים להיות לפחות 18 "קפלים.

ככל שהמארחת מיומנת יותר, כך היא מכינה יותר קפלים. חלק מהנשים הגיאורגיות מכינות חינקלי עם 36 קפלים, שנחשבת לשיא האומנות הקולינרית.



מאפיין נוסף של חינקלי הוא מילוי עסיסי מאוד, בשר במרק, ויש להכין את המנה כדי שהמלית לא תדלוף. באופן כללי, חינקלי היא מנה שלא נעשית מהר, יש להכין אותה "בתחושה, באמת עם הלב", ביום החופשי, למשל, בסוף השבוע. תוכלו למשוך את כל המשפחה לשיעור הזה - יהיה כיף

את הבצק החינקלי הקלאסי מכינים ממים וקמח, בלי ביצים. אך עקרות הבית המודרניות משתמשות בביצים ושמן צמחי.

הבצק הזה יוצא טעים ואלסטי יותר. עם זאת, שפים גרוזיניים רבים דוחים את השימוש בתוספות השונות, במיוחד בביצים, וטוענים שהחלמונים הופכים את בצק החינקלי הייחודי לפסטה רגילה. רצוי לקחת קמח ולהקפיד לנפות אותו כך שיהיה רווי בחמצן, והיחס האידיאלי של מים לקמח הוא 1:2.

הלישה של הבצק מתבצעת ב 3-4 שלבים, ביניהם הבצק נח. כך מתקבל בצק הדוק.


מרדדים את הבצק המוגמר לשכבה בעובי 5 מ"מ. חותכים את העיגולים בכוס רגילה, ואז מגלגלים כל אחד לעוגה שטוחה בקוטר של עד 15 ס"מ ועובי של 2 מ"מ. שמים כף בשר טחון על טורטייה, מרימים את הקצוות ומחברים בעיגול בקפלים. נשתמש באצבעות כדי להחזיק את הקפלים המוגמרים בעזרת האצבעות, ונמשיך להכין חדשים בעזרת היד השנייה - בקרוב תהיה לנו שקית קטנה ומסודרת בה נצטרך אליה לשפוך כפית של המרק או המיץ ששוחרר מהבשר הטחון.



בשלב הבא משולבים הקפלים לקשר יפה וצפוף, שלעתים מעוות וחתוך. אם אין לכם זמן לפסל את הקפלים, פשוט חברו את קצוות העוגה בצורה של שקית. אגב, על מנת שהמוצרים ירתחו היטב יש לקחת 100 גרם בשר טחון לכל 100 גרם בצק.


מבשלים חינקלי במי מלח עם עלה דפנה, משתדלים שלא ייצמדו לתחתית. חשוב להבין כמה לבשל khinkali כך שבשר הטחון יהיה מוכן, אך שהמוצרים לא יתעכלו. לאחר שחינקלי צף אל פני השטח, מבשלים אותם כ 10 דקות ואז שוטפים אותם בעזרת כף מחוררת ומניחים אותם על צלחת.

חשוב להבין כמה זמן יש לבשל את חינקלי, על מנת שהבשר הטחון יהיה מוכן אך ששאר המרכיבים גם ייספגו.

לאחר שהחינקלי צף על פני השטח עליכם לשפוך מים לקערה, להוסיף עלה דפנה,להפעיל את מצב המרק

וכשהמים רותחים, הכניסו את החינקלי ומבשלים 15-20 דקות. תוכלו גם לאדות אותם על ידי הנחת הפריטים על קערת אידוי משומנת, במקרה כזה זמן הבישול יהיה כחצי שעה.



את החינקלי מגישים חם ע"י מזיגה עם חמאה מומסת, פלפל גס, עשבי תיבול, שמנת חמוצה ורוטב טקמלי.

אחרי הכל, זו מנה גאורגית!

את החינקלי אוכלים בידיים, אוחזים בזנב, נושכים בזהירות, כך שהמיץ יישאר בפה. אם תשתמשו בסכין ומזלג, לא תוכלו להינות מהאוכל, כי המיץ יישאר בצלחת.




Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page